Ήταν Φεβρουάριος του 2007 και το οπαδικό κίνημα του ΗΡΑΚΛΗ φαινόταν να χάνει τη μάχη του με το καθεστώς Σπανουδάκη-Μυτηληναίου στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, όντας πλέον χωρίς ισχυρό σύνδεσμο οπαδών και συν τοις άλλοις, βλέποντας απ’ τη μια την ομάδα ποδοσφαίρου να οδεύει προς τη Β’ Εθνική και απ’ την άλλη, οπαδούς της ομάδας να καταλήγουν φυλακή.

Κάθε άλλο όμως, αφού τα γεγονότα αυτά δεν πτόησαν μια μερίδα οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ, οι οποίοι πήραν την πρωτοβουλία για κατάληψη των γραφείων του Ερασιτέχνη, μια κατάληψη που στον ένα μήνα διάρκεια της πλαισιώθηκε από σύσσωμο το μαχητικό κομμάτι της κερκίδας, ανεξαρτήτου ηλικίας και ασχέτως εάν κάποιος προέρχονταν από σύνδεσμο ή όχι.

Η κατάληψη αυτή θα μείνει στην ιστορία, όχι μόνο για τα αποτελέσματα που επέφερε σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο, αλλά και για την παρακαταθήκη που άφησε για τα δρώμενα στο οπαδικό κίνημα του Ηρακλή. Μέσα σε μια περίοδο ανακατατάξεων και ζυμώσεων, συναντηθήκαμε σε μια νέα βάση, επιλέγοντας να αποφασίζουμε όλοι μαζί από κοινού για τη δράση μας, με όραμα έναν ΗΡΑΚΛΗ αυτόνομο και δυνατό, κόντρα στις διοικήσεις-λαμόγια, κόντρα στην πολιτεία που στηρίζει τα λαμόγια και φυλακίζει τους οπαδούς.

Όσο κι αν αυτά φαντάζουν μακρινά σε επίπεδο συλλόγου, αυτό που θεωρούμε απαραίτητο είναι η ύπαρξη ενός ανεξάρτητου οπαδικού κινήματος που να δυναμώνει σε γερές βάσεις. Και απαραίτητο βήμα σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι ένας οργανωμένος αυτόνομος σύνδεσμος οπαδών, που να βγάζει τα δικά του γούστα σ’ όλα τα πέταλα που αγωνίζεται ο ΗΡΑΚΛΗΣ και συνάμα να παίζει δυναμικό και αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις του συλλόγου χωρίς να καπελώνεται από τις διαθέσεις παραγόντων, δημοσιογράφων, πολιτικών κτλ.
 
Έτσι προέκυψε το Νοέμβριο του 2007 η Αυτόνομη Θύρα 10, με απαραίτητο στοιχείο της λειτουργίας της, την οικονομική και κάθε είδους ανεξαρτησία, ως συνέπεια της αντίθεσής μας στον έλεγχο που ασκείται συχνά στους οπαδούς από τις διοικήσεις των συλλόγων κι απ’ τα όργανα της πολιτείας. Γνωρίζοντας ότι ο δρόμος που χαράζουμε δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, είμαστε αποφασισμένοι παρ’ αυτά να τον διαβούμε με κάθε κόστος, κρατώντας ψηλά τη σημαία του ΗΡΑΚΛΗ μας.
 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

ira-history


Κύλιση στην Αρχή