Ακόμα ένα καλοκαίρι βρισκόμαστε στους δρόμους, ακόμα ένας κύκλος διαμαρτυρίας, ακόμη ένα βήμα προς το όνειρο ενός μεγάλου και αυτόνομου ΗΡΑΚΛΗ. Το παράδειγμα μας ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει το θέμα ενός ντοκιμαντέρ, ενώ η υπομονή μας και η επιμονή μας σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν θέμα ψυχολογικής μελέτης.

Μέχρι να βρεθεί ο παραγωγός ο σκηνοθέτης και ο ψυχίατρος που θα αναλάβουν αυτό το βάρος, είμαστε στην πολυ ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ποδοσφαιρικό ντοκιμαντέρ"Ayaktakımı”.  

Το "Ayaktakımı” που στα τούρκικα σημαίνει αλήτης, μπαχαλάκιας, είναι ένα κινηματογραφικό ταξίδι μέσα από τις τούρκικες κερκίδες του 2015 και ψηλαφίζει την ενδιαφέρουσα και πολύπλευρη οπαδική κουλτούρα στις πόλεις: Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη και Ντιγιάρμπακιρ (κουρδικό Αμέντ).

Μέσα απο αυτό το ντοκιμαντέρ βλέπουμε πώς κρατικές κινήσεις ανάλογες με αυτές που βιώνουμε στην Ελλάδα (αθλητικοί νόμοι, κάρτα οπαδού κτλ), επηρεάζουν το οπαδικό κίνημα στην Τουρκία, πώς αντιδρούν εκεί οι οπαδοί και πώς καταστέλονται.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει την Κυριακή 12/6, ενώ για την ώρα και την ημέρα θα ενημερωθείτε από το σάιτ μας τις επόμενες ημέρες...

Σας περιμένουμε όλους ώστε να ενημερωθούμε, να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και να εμπνευστούμε για τις νέες μάχες που έρχονται!!!

ira-history


Κύλιση στην Αρχή