ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΗ 

Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας για τη σημερινή ημέρα. Η παρούσα συνέντευξη τύπου έχει αποκλειστικό θέμα τη κατάσταση που επικρατεί στη ΠΑΕ Ηρακλής τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Όπως όλοι διαπιστώνεται, η φετινή χρονιά αν και άρχισε ιδανικά, απειλεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη για όλους μας. Γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε σκόπιμο να γίνει αυτή η συνέντευξη τύπου σε αυτό το χρονικό σημείο ώστε να υπάρχει χρόνος και περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης.  Μετά τη χθεσινή γενική συνέλευση, όλοι οι σύνδεσμοι του Ηρακλή αποφασίσαμε να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας, να θυμίσουμε όλα όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα, αλλά και να ενημερώσουμε για την περαιτέρω στάση μας όλο το λαό της ομάδας έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαστρεβλώσεις, απορίες αλλά και παρεξηγήσεις.
Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε την αναφορά μας στα τεκταινόμενα του συλλόγου από το διοικητικό κομμάτι το οποίο πιστεύουμε ότι είναι και το σημαντικότερο.
 
· Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ομάδας, Αντώνης Ρέμος, έδωσε μια συνέντευξη τύπου. Σε ερώτηση που δέχτηκε από οπαδούς, οι οποίοι βρίσκονταν στο χώρο, για τη σχέση της σημερινής διοίκησης με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο. Ο κύριος Ρέμος δήλωσε δημόσια ότι έχει μια «ηθική δέσμευση» απέναντι του, η οποία διαρκεί τέσσερα χρονιά.
Η συγκεκριμένη δήλωση η οποία πέρασε στα «ψιλά» εκείνης της συνέντευξης, δημιουργεί παρά πολλά ερωτηματικά. Ποιό είναι το περιεχόμενο αυτής της δέσμευσης, η οποία δε φαίνεται να είναι και τόσο ηθική αφού έχει ημερομηνία λήξεως.
 
     
·  Συνεχίζοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε σε όλους ότι έχουν περάσει πάνω από δυο χρόνια από το καλοκαίρι του 2007 όταν η παρούσα διοίκηση ανέλαβε τη ΠΑΕ Ηρακλής. Σε αυτά τα δυο χρόνια δε μπόρεσε να συσταθεί ένα σταθερό διοικητικό συμβούλιο. Παράγοντες, ήρθαν και απήλθαν, οι περισσότεροι από αυτούς ποτέ δεν ανέφεραν τους λόγους για τους οποίους αποχώρησαν από τη ΠΑΕ. Φτάσαμε στο τραγικό σημείο, σήμερα, η ομάδα να διοικείται ουσιαστικά από έναν άνθρωπο τον κύριο Πολύκαρπο. Ο πρόεδρος  έχει αποστασιοποιηθεί και οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δε του επιτρέπουν να ασχοληθεί σοβαρά με την ομάδα, ο κύριος Χαϊτογλου, διαφωνώντας με κάποιες κινήσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, διάλεξε κι αυτός το δρόμο της φυγής και της σιωπής, ενώ ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος τυπικά παραμένει αντιπρόεδρος του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, δεν πέρασε ποτέ το κατώφλι της Μίκρας. Όπως γίνεται αντιληπτό σε όλους, η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε ένα αδιέξοδο για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος της ομάδας. Αυτή η διοικητική έλλειψη ευθύνεται για πολλές παραλείψεις και λάθη τα οποία είναι λογικό να συμβαίνουν καθώς είναι αδύνατο μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία να διοικηθεί από ένα και μόνο άτομο. Δυστυχώς όμως η όλη αυτή κατάσταση έχει αντίκτυπο και σε αγωνιστικό επίπεδο γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει τον Ηρακλή σε επικίνδυνα μονοπάτια. Μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι δυο χρόνια τώρα ο πρόεδρος της ομάδας συνεχίζει την ίδια, καταστρεπτική για το σύλλογο, πολιτική η οποία τον έχει οδηγήσει σε αυτό το «μοναχικό δρόμο», αρνούμενος να παραδεχτεί ότι η ευθύνη είναι κυρίως δική του.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι αυτή η διοικητική μοναξιά σημαίνει δυο πράγματα, πρώτον ότι κάτι γίνεται λάθος στους κόλπους της διοίκησης το οποίο οδηγεί τους πάντες στη παραίτηση και δεύτερο ότι οι παρόντες διοικούντες δε μπορούν να πείσουν και να συγκινήσουν άλλους παράγοντες έτσι ώστε αυτοί να τους πλαισιώσουν.
    

·  Προχωρώντας παρακάτω και εξετάζοντας τα προβλήματα της ΠΑΕ σε οικονομικό επίπεδο, γυρνάμε μερικούς μήνες πίσω στο καλοκαίρι όταν με χαρά ακούσαμε τον κύριο Πολύκαρπο να δηλώνει ότι η οικονομική εξυγίανση της ομάδας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Παρολ’ αυτά κι ενώ τα έσοδα έχουν αυξηθεί, από τα τηλεοπτικά και κάποιες νέες κρατικές χορηγίες που ήρθαν πρόσφατα, βλέπουμε ότι το οικονομικό πρόβλημα παραμένει. Εκτός από τους ίδιους τους διοικούντες οι οποίοι όπου σταθούν και όπου βρεθούν διατυμπανίζουν την οικονομική δυστοκία της ΠΑΕ, πρόσφατα μάθαμε ότι το υπαλληλικό προσωπικό στη Μίκρα ήταν για έξι μήνες απλήρωτο. Όπως γίνεται αντιληπτό παρά τις θυσίες που έγιναν τα τελευταία χρόνια εις βάρος της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας το οικονομικό πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει, προφανώς λόγω κακοδιαχείρισης των εσόδων, μη εύρεσης χορηγιών, μη εκμεταλλευόμενοι την εμπορική αξία του Ηρακλή προς χορηγούς αλλά και προς τους φιλάθλους της ομάδας. Μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι η διοίκηση δεν θέλει να αντιληφτεί αυτά τα γεγονότα διατηρώντας την ιδία οικονομική πολιτική η οποία μας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι αρνούνται να δεχτούν χορηγίες κάτω των 80000 ευρώ, με το σκεπτικό ότι εφαρμόζουν το business plan του Παναθηναϊκού. Δυο χρόνια ο λαός του Ηρακλή κάνει υπομονή όπως ζήτησε ο κύριος Ρέμος, όμως όπως όλα δείχνουν, όλο αυτό το διάστημα μοναδικό μέλημα της διοίκησης ήταν να πληρώνονται οι δόσεις στην εφορία, πράγμα πολύ σημαντικό χωρίς αμφιβολία, όμως παράλληλα θα έπρεπε να έχει εκπονηθεί ήδη ένα βιώσιμο οικονομικό πλάνο για την μετά εξυγίανση εποχή. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να στηλιτεύσουμε τη στάση του γυμναστικού συλλόγου ο οποίος είναι και ο μοναδικός θεσμοθετημένος φορέας ο οποίος μπορεί και πρέπει να ελέγχει την οικονομική λειτουργιά μιας ΠΑΕ. Κανένας έλεγχος δεν είχε γίνει μέχρι τη στιγμή που απαιτήθηκε από τους οπαδούς, τόσο για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, όπως κάποιοι την ονομάζουν, όσο και για άλλα ζητήματα όπως η οικονομική συνδιαλλαγή με την εταιρεία του κυρίου Ρέμου, «Εσπρέμος» , η οποία εκμεταλλεύεται τη μπουτίκ και τους εμπορικούς χώρους του καυταντζογλείου.       

· Εδώ και αρκετούς μήνες ακούμε, διαβάζουμε, μαθαίνουμε, ότι ο πρόεδρος του Ηρακλή βλέποντας αυτό το αδιέξοδο προσπαθεί να βρει κάποιον αγοραστή έτσι ώστε να μεταβιβάσει την ομάδα. Ακούμε για διάφορα ποσά τα οποία ζητά από τους ενδιαφερομένους. Δε ξέρουμε αν αυτό ισχύει, πάντως εάν  αυτές οι φήμες είναι αλήθεια  τότε καταρρίπτεται πανηγυρικά ο μύθος ότι ο Ρέμος έβαλε λεφτά στον Ηρακλή. Πλέον η σωστή και ακριβής έκφραση είναι ο Ρέμος «δάνεισε» λεφτά στον Ηρακλή.         
Ένα άλλο σημείο το οποίο έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση αυτά τα χρόνια, είναι η παντελής απουσία του Ηρακλή από τα κέντρα αποφάσεων. Έχουμε παραμείνει απλοί θεατές των εξελίξεων στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Μια ομάδα χωρίς δική της άποψη η οποία τρέχει να προλάβει τους υπόλοιπους. Παράλληλα παρακολουθούμε πρόεδρους πολύ μικρότερων συλλόγων να έχουν άποψη και να προασπίζονται τα συμφέροντα των ομάδων τους. Αντίθετα ο Ηρακλής έχει διαλέξει τη τακτική του χαμηλού προφίλ και των προσωπικών δημοσίων σχέσεων. Μας θλίβει το γεγονός ότι αυτά τα τρία χρόνια η ομάδα έχει πέσει θύμα σφαγιαστικών διαιτησιών ακόμα και απέναντι σε ομάδες κατά πολύ υποδεέστερες του ονόματος του Ηρακλή! Κι ενώ θα περιμέναμε η διοίκηση να βγει να καταγγείλει τέτοια γεγονότα καθώς επίσης να κάνει όλες εκείνες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να προστατευτεί η ομάδα, βλέπουμε να μην ασχολείται κανείς και η ομάδα να παραμένει έρμαιο στις διαθέσεις του οποιουδήποτε.
   
· Σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Ηρακλής», ο κύριος Πολύκαρπος παραδέχεται ότι έχει παραμεληθεί και απαξιωθεί το τμήμα μάρκετινγκ της ΠΑΕ. Εάν αυτή η παραδοχή γινόταν πέρυσι δε θα λέγαμε τίποτα, όμως τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων και μετά από πάρα πολλές αναφορές στο ζήτημα αυτό από τους συνδέσμους, τόσο σε επίσημες όσο και σε ανεπίσημες συνομιλίες, φαντάζουν τουλάχιστον προκλητικά τα λόγια του κυρίου Πολύκαρπου. Δε φτάνει να αναγνωρίζονται τα λάθη, πρέπει να διορθώνονται κιόλας, ιδιαίτερα όταν τόσος κόσμος  έχει αναφερθεί σε αυτά. Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο το τμήμα μάρκετινγκ, σκόπιμα, στα πλαίσια της οικονομικής πολιτικής της διοίκησης, έχουν καταργηθεί πόστα νευραλγικά για μια οποιαδήποτε ΠΑΕ, ενώ άλλα παραμένουν κενά. Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει την ανυπαρξία που επέδειξε η ΠΑΕ Ηρακλής στο θέμα της γιορτής των 100 χρόνων του συλλόγου, όπως επίσης κανείς δε μπορεί να μη κατηγορήσει τη διοίκηση για τη μη ενασχόληση της με το γηπεδικό, ένα θέμα το οποίο αποτελεί όνειρο χιλιάδων οπαδών του Ηρακλή, αλλά και τεράστιο κεφάλαιο για το μέλλον της ομάδας. Φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει εκπρόσωπος της διοίκησης στην επίσημη παρουσίαση της μακέτας του νέου γηπέδου. Προχωρώντας λίγο πέρα από τα καθαρά διοικητικά προβλήματα τα οποία αναφέραμε, σειρά έχουν τα αγωνιστικά τα οποία και αυτά κατά μιαν έννοια είναι απόρροια της κακής διοικητικής λειτουργίας.       

· Δε μπορούμε να μη ξεκινήσουμε την αναφορά μας από το πλέον προφανές. Ότι δηλαδή η ομάδα έχει πέσει τα τελευταία δυο και ίσως πάμε και σε τρίτο χρόνο, σε αγωνιστική ανυποληψία η οποία απειλεί πολύ σοβαρά το μέλλον του συλλόγου. Αν και φέτος ο ίδιος ο πρόεδρος μίλησε για πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα και για κατάκτηση κυπέλλου, η πραγματικότητα, δυστυχώς, τον διαψεύδει. Μετά από τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από ομάδα τρίτης εθνικής αλλά και από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας γενικότερα πολλοί είναι αυτοί, οι οποίοι νιώθουν πραγματικά εξαπατημένοι από τις καλοκαιρινές εξαγγελίες του προέδρου. Η λέξη υπομονή έχει γίνει συνώνυμο του ονόματος Ηρακλής όμως και αυτή έχει τα όρια της.   
  
·   Φέτος ο κύριος Ρέμος σε συνεργασία με τον κύριο Πουρσανίδη μας υποσχεθήκαν κάτι διαφορετικό εντός των αγωνιστικών χώρων. Παρολ’ αυτά όμως κάθε Κυριακή αντικρίζουμε κατά 80% τους ίδιους παίκτες με πέρυσι. Έγιναν μεταγραφές με τεράστιο ρίσκο μιας και οι περισσότεροι από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες προέρχονται από μακροχρόνια ποδοσφαιρική απραξία! Σημειωτέον ότι η περσινή χρονιά ήταν μια από τις χειρότερες στην ιστορία του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, μια χρονιά που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και ενώ όλοι περιμέναμε μια ριζική και εκ βαθέων αλλαγή βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ελπίζουμε να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που αποφασίσαμε να μιλήσουμε σήμερα, πριν να είναι αργά!·        
Ίσως το πιο εξοργιστικό στοιχείο του φετινού Ηρακλή είναι η αδιαφορία που επιδεικνύουν ορισμένοι παίκτες. Ο αγώνας κόντρα στα Τρίκαλα είναι το πιο κραυγαλέο παράδειγμα. Ελπίζουμε η παρουσία του Σάββα στο πάγκο να αλλάξει τη κατάσταση αυτή. Επίσης περιμένουμε να αλλάξει και η εξωγηπεδική συμπεριφορά κάποιων ποδοσφαιριστών. Είναι ανεπίτρεπτο η βασική προπόνηση ορισμένων να γίνεται σε καζίνο και μπαρ! Εκεί διαπιστώνουμε μια μεγάλη έλλειψη ανθρώπων οι οποίοι θα χαλιναγωγήσουν αλλά πάνω από όλα θα εμπνεύσουν τους παίκτες έτσι ώστε να νιωσουν το βάρος της φανέλας την οποία φορούν!  
      
· Μιλώντας λίγο πιο γενικά για το αγωνιστικό κομμάτι, δε μπορούμε να μην αναφέρουμε περιπτώσεις όπου φάνηκε, η απειρία, η γύμνια και η λάθος πολιτική τόσο του κυρίου Ρέμου, όσο και του κυρίου Πουρσανίδη. Οι περιπτώσεις Μπούρμπου και Κλαουντίνιο είναι οι πιο χαρακτηριστικές. Η ομάδα κλήθηκε να πληρώσει χρηματικά ποσά, τελείως δυσανάλογα με τη προσφορά των ποδοσφαιριστών αυτών, προς το σύλλογο. Όπως επίσης δε μπορούμε να ξεχάσουμε τη πώληση Κωνσταντίνου και τη μη αντικατάσταση του. Σε μια χρονιά κατά την οποία ο Ηρακλής σκόραρε με το σταγονόμετρο, ένας παίκτης ο οποίος αποτελούσε την αιχμή του δόρατος στην επίθεση, πωλείτε και δεν αντικαθίσταται. Τεράστιο λάθος, το οποίο στοίχισε πολύ ακριβά στον Ηρακλή.

·          Τέλος, όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στην ερήμωση και την απαξίωση των ακαδημιών. Οι ακαδημίες του Ηρακλή ο οποίος είναι ίσως το πιο ελκυστικό σωματείο, για ένα γονιό ώστε να γράψει το παιδί του, αφέθηκαν στη μοίρα τους και μαράζωσαν. Ο αριθμός των παιδιών που αγωνίζονταν στις ομάδες νέων του Ηρακλή έχει μειωθεί δραματικά, επίσης και η πορεία της ΄β ομάδας στο πρωτάθλημα νέων είναι φθίνουσα. Τα παιδιά αυτά αποτελούν το ποδοσφαιρικό μέλλον του Ηρακλή και πρέπει να φυλάσσονται σα κόρη οφθαλμού, όχι να απαξιώνονται! Για το τέλος αφήσαμε την ενότητα η οποία μας αφορά περισσότερο και είναι οι σχέσεις της διοίκησης με τους οργανωμένους και μη οπαδούς, τους πιο πιστούς πελάτες όπως έγραψε πρόσφατα κάποιος δημοσιογράφος.

·        Θα θέλαμε να μοιραστούμε με ολόκληρο το λαό του Ηρακλή αλλά και με εσάς ένα περιστατικό το οποίο μιλάει από μόνο του και καταδεικνύει το μέγεθος της υποκρισίας και του ψέματος το οποίο χρησιμοποιούν κάποιοι άνθρωποι. Την εβδομάδα πριν τον αγώνα με τον Πανιώνιο, ο αντιπρόεδρος του γυμναστικού συλλόγου, Τάσος Αδαμίδης, θέλοντας να αποδείξει σε κάποιους οπαδούς ότι η διοίκηση δεν έχει τίποτε να χωρίσει μαζί τους, αλλά και για να κάνει ένα βήμα έτσι ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα, επικοινώνησε με τον κύριο Πολύκαρπο και τον κύριο Ρέμο, παρουσία ενός εκ των οπαδών. Αυτά που ακουστήκαν από το τηλέφωνο διέλυσαν κάθε διάθεση για συζήτηση από μέρους μας. Η λέξη οπαδός αντικαταστάθηκε από τη λέξη «μουνόπανα». Οι ύβρεις εναντίων μας, διαδέχονταν η μια την άλλη. Εκεί μάθαμε για πρώτη φορά ότι στον αγώνα με τον πανιώνιο το γήπεδο θα γεμίσει με διμοιρίες των ματ, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και μάλιστα υπήρχε η προτροπή «αν κουνηθούν θα τους σπάσουν στο ξύλο». Τότε ακούσαμε για πρώτη φορά για ονόματα συνδεσμιτών τα οποία δόθηκαν στην ασφάλεια. Τότε ακούσαμε για τη θέληση του προέδρου να απομονωθεί το οπαδικό κίνημα από τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους. Επίσης ακούσαμε τον πρόεδρο να λέει ότι θα μπορούσε να βάλει 100 μπράβους στη θύρα 10 και να μας δείρουν αλλά δε το κάνει γιατί είναι Ηρακλής!!! Όλη αυτή τη συνομιλία την οποία σας μεταφέρουμε την αφήνουμε ασχολίαστη, ας την κρίνει ο απλός φίλαθλος κόσμος του Ηρακλή. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο κύριος Αδαμίδης έχει ενημερωθεί για το ότι θα αναφέρουμε το συγκεκριμένο περιστατικό.      

·  Μπορούμε να απαριθμήσουμε άπειρα περιστατικά τα οποία καταδεικνύουν την επιθετικότητα της παε απέναντι στους οπαδούς. Θα προσπαθήσουμε να αναφέρουμε όμως τα πιο τρανταχτά. Η χειρότερη φάση των σχέσεων μας ήταν η στιγμή κατά την οποία μας ανακοίνωσαν ότι δε θα πάρουμε εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ. Αυτό ήταν ένα από τα χειρότερα λάθη της διοίκησης Ρέμου, στέρησε τον Ηρακλή από την μεγαλύτερη κάθοδο οπαδών του στην Αθήνα τα τελευταία δέκα χρόνια. Πραγματικά πρόκειται για μια υπόδικη αυτοκτονία. Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε αυτή η απόφαση όμως δε τα καταφέραμε. Τα επιχειρήματα τα οποία έχουμε ακούσει κυρίως από τον κύριο Πολύκαρπο είναι τουλάχιστον αστεία. Δε μπορεί από τη μια να ισχυρίζεται ότι το περιστατικό  του αγώνα κόντρα στον Άρη ήταν μεμονωμένο και από την άλλη να απαγορεύει σε ολόκληρο το λαό του Ηρακλή να στηρίξει την ομάδα. Όσο και να μη θέλει να το παραδεχτεί ήταν μια απόφαση τιμωρία προς όλο το λαό του Ηρακλή.     
 
 
·   Κάποιες εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα πριν από τον αγώνα με τον παοκ, αντιπροσωπεία των συνδέσμων θέλησε να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Μίκρας έτσι ώστε να εμψυχώσει την ομάδα. Ακόμα κι εκεί ήμασταν ανεπιθύμητοι. Έμμισθοι μπράβοι της παε μας απαγόρευσαν την είσοδο, δημιουργήθηκε μια αναστάτωση η οποία έληξε με τη παρέμβαση του κύριου Προτασωφ. Η ιστορία αυτή συνεχίστηκε και μετά τη λήξη του αγώνα. Οπαδοί μας αγανακτισμένοι από την εικόνα και τη συμπεριφορά των παικτών θέλησαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το ξενοδοχείο στο όποιο επέστρεφε η ομάδα. Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προστάτευαν το πούλμαν της αποστολής, Τραγική ειρωνεία ο κύριος Πολύκαρπος ο οποίος ήταν μπροστά στα επεισόδια αρνήθηκε μετά από λίγες μέρες σε συνέντευξη του ότι αυτά έλαβαν χώρα. Όταν ανέλαβε τη προεδρία του Ηρακλή, ο κύριος Ρέμος είχε δηλώσει ότι οι πόρτες της Μίκρας θα είναι ανοιχτές για τον καθένα. Όπως γίνεται αντιληπτό από τα γεγονότα που σας παραθέτουμε επρόκειτο για λόγια του αέρα!
      

·  Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι οι δυο εντός έδρας αγώνες κόντρα σε Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης. Το Καυτανζόγλειο βρισκόταν υπό κατοχή από αναρίθμητες αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες επιδίδονταν σε συλλήψεις για τους πιο αστείους λόγους. Έχοντας στο μυαλό μας τη συνομιλία του κυρίου Ρέμου με τον κύριο αδαμιδη, οι δηλώσεις του κυρίου Πολύκαρπου, ότι η αστυνομία από μόνη της πήρε τη πρωτοβουλία να κινητοποιήσει τόσες διμοιρίες, μας ακούγεται το λιγότερο υποκριτική!     

·   Αν γυρίσουμε λίγο πίσω στο παρελθόν, ακόμα είναι νωπές οι μνήμες από τον περσινό αγώνα κόντρα στον αστέρα Τρίπολης, όταν μπράβοι επιτεθήκαν σε παιδάκια τα οποία εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο από την οικογενειακή κερκίδα μετά τη λήξη του αγώνα, με σκοπό να πάρουν  μπλούζες από τους παίκτες. Στη σημερινή συνέντευξη του κύριου Πολύκαρπου στην εφημερίδα «Ηρακλής», εκπλαγήκαμε όταν διαβάσαμε τη δήλωση του περί μη ύπαρξης μπράβων εντός του συλλόγου.

·        
Από τη πρώτη στιγμή της δραστηριοποίησης του κύριου Ρέμου στον Ηρακλή ζητήσαμε για να αποφευχθούν περιστατικά όπως αυτό με τον αρη, όπως επίσης και αυτά που συνέβησαν στον περσινό αγώνα κόντρα στην αεκ, να τοποθετηθούν πλεξι γκλας στα δυο πέταλα. Αρχικά το αίτημα μας αυτό, έπεσε στο κενό. Πολύ αργότερα αντιλήφθησαν οι διοικούντες ότι ήταν κάτι πολύ σημαντικό και καίριο.  Κατά καιρούς σε συναντήσεις μας έχουμε κάνει πολλές επισημάνσεις και προτάσεις για τη καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται. Ενώ κάθε φορά παίρνουμε διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει αλλαγή προς το καλύτερο, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι τα αιτήματα μας πετιούνται στο κάλαθο των αχρήστων.    
   
· Μεγάλο θέμα δημιουργείται κατά διαστήματα με την ανταποδοτικότητα των εισιτηρίων. Ενώ το Καυτανζόγλειο είναι ανοικτό για όλους, δε γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε να ισχύουν τα ανάλογα και για μας όταν επισκεπτόμαστε αντίπαλες έδρες. Τρανταχτό παράδειγμα ο αγώνας στο αλκαζαρ, όταν ο σύλλογος γιόρταζε τα 100 χρόνια ύπαρξης του, όπου μας δόθηκαν ελάχιστα εισιτήρια και αυτά την τελευταία στιγμή. Επίσης μελανό σημείο για το οπαδικό πρεστίζ του συλλόγου είναι η ανακόλουθη εικόνα του Καυτανζογλείου με τον αριθμό των εισιτηρίων που κόβονται κάθε Κυριακή. Για παράδειγμα ο αγώνας με τον αρη. Ο αριθμός 13842 σας λέει κάτι άραγε; Αυτές είναι τακτικές και κινήσεις οι οποίες μειώνουν το μέγεθος του Ηρακλή μας. Ενώ οι σύνδεσμοι κάνουν το παν για να επαναδραστηριοποιήσεων και να ξυπνήσουν κάθε ανενεργό φίλαθλο η παε με κινήσεις, δηλώσεις και παραλείψεις τον στέλνει πίσω στο καναπέ του.
      
·  Για το τέλος αφήσαμε ένα περιστατικό το όποιο δείχνει τις πραγματικές προθέσεις, τόσο τις δίκες μας όσο και των διοικούντων. Πριν τον αγώνα με την Καβάλα και ενώ έχει προηγηθεί αυτή η κόντρα όπως ονομάστηκε από τα ΜΜΕ για το θέμα των εισιτηρίων με την αεκ, μετά από πρωτοβουλία του κύριου Αδαμιδη, κάναμε μια συνάντηση μαζί του έτσι ώστε να βρεθεί μια χρυσή τομή και όλα να εκτονωθούν.  Συζητήσαμε για ώρες με τον αντιπρόεδρο του γς και μέλος του δσ της παε και καταλήξαμε σε μια συμβιβαστική λύση. Η παε Ηρακλής θα εξέδιδε μια ανακοίνωση η οποία θα διόρθωνε την προηγούμενη, αυτή όπου μιλούσε για μεμονωμένους κύκλους κτλ. Αντ’ αυτού η διοίκηση εξέδωσε μια ανακοίνωση χειρότερη από την προηγούμενη όπου πάλι γινόταν λόγος για ισχνές μειοψηφίες που κάνουν κακό στον Ηρακλή. Όπως όλοι καταλαβαίνετε η κοροϊδία ήταν έκδηλη! Κάπως έτσι φτάσαμε στη σημερινή ημέρα. Όπως γίνεται κατανοητό, η παραμονή της συγκεκριμένης διοίκησης στον προεδρικό θώκο, μπορεί μόνο να διαιωνίσει τα υπάρχοντα προβλήματα και να δημιουργήσει και αλλά. Είναι η ώρα για τον Αντώνη Ρέμο να πάρει σοβαρές αποφάσεις με γνώμονα το καλό της ομάδας της οποίας δηλώνει οπαδός.

ira-history


Κύλιση στην Αρχή